Wat zijn de mooiste steden om te bezoeken in Toscane?

Een druivenveld in Toscane
Print Friendly, PDF & Email

Toscane wordt beschouwd als een van de mooiste streken van Italië, wat zonder twijfel terecht is. Dit is een centrale regio van het land en één van de tien provincies waarin Italië verdeeld is. Toscane staat met name bekend om de cultuur en wijngebieden, maar ook door de grote historische impact in middeleeuws Europa. Toscane wordt immers gezien als de geboorteplaats van de Renaissance.

Gedurende deze periode bloeide het echt op, wat eigenlijk voor heel Italië geldt. Onder meer hierdoor zijn er veel prachtige steden te vinden in Toscane, waar je in dit artikel een paar voorbeelden van kunt vinden.

Pisa
Een auto huren Pisa zal hoe dan ook nodig zijn als je ervoor kiest om hier je vakantie te vieren. Dit is namelijk echt een prachtige stad die ontzettend veel te bieden heeft, wat je dus stuk voor stuk kunt bezoeken met je huurauto. Zo is Pisa natuurlijk wereldberoemd door de scheve toren, wat echt het iconische kenmerk van deze Italiaanse stad is. Toch weten veel mensen niet dat deze toren in principe deel uitmaakt van een groter complex, met onder andere de doopkapel, de Duomo di Pisa en de monumentale begraafplaats. Daarnaast vind je in Pisa nog botanische tuinen, diverse musea en prachtige landschappen.

Florence
Kies je juist voor de parel van de Renaissance? Een auto huren Florence valt dan aan te raden. Deze stad in Toscane staat echt over de hele wereld bekend vanwege de bijdrage aan de cultuur en kunst van de moderne samenleving. Toch was Florence tijdens de middeleeuwen nog veel belangrijker. Destijds bracht het twee ware legendes voort: Michelangelo en Da Vinci. Onder andere hierdoor is Florence tegenwoordig nog een prachtige stad, wat ook zeker komt door het Baptisterium en de Duomo. Daarnaast moet je ook zeker het Piazza della Signoria bezoeken, waar je onder andere de Galleria dell’Accademia en Palazzo Vecchio vindt.

Livorno
Livorno is één van de belangrijkste havensteden in Italië en draagt enorm bij aan de economie van het land. Het ligt dan ook aan de Middellandse Zee en heeft hierdoor een uitgebreide haven waar je heerlijk kunt wandelen. Zo kun je hier natuurlijk de prachtige haven bewonderen, maar dit geldt ook voor de vele commerciële en passagiersschepen die je hier zult zien. Een gebied dat bekend staat als Nuova Venezia moet je ook zeker bezoeken als je ervoor kiest om op vakantie te gaan naar Livorno. Dit is namelijk een prachtig deel van de stad, wat onder andere komt door de mooie straten en grachten.

Prato
Prato is al honderden jaren een invloedrijke stad en was zelfs ooit één van de grootste textielfabrikanten van het land. Tegenwoordig focust het meer op de toeristen, wat logisch is aangezien het veel te bieden heeft. Hierbij kun je onder andere denken aan de Emperors Castle, maar ook aan de Duomo di Prato. Deze twee bouwwerken zijn zeker een bezoekje waard als je in Toscane bent, net zoals het Textielmuseum. Vergeet niet te genieten van de lokale lekkernijen tijdens je uitje naar Prato!

VANDAAG