De 'Terugroepwet hoort in Goslar'?

Print Friendly, PDF & Email

De 'Terugroepwet hoort in Goslar'?

In het artikel 'Wet Terugroeping van Volksvertegenwoordigers afschaffen?' door AH TjAH op srherald.com van 31 januari 2016, wordt er gepleit de Terugroepwet af te schaffen. Lees verder hier https://www.srherald.com/ingezonden/2016/01/31/wet-terugroeping-van-volksvertegenwoordigers-afschaffen/

Ook de parlementariër Rashied Doekhie pleit voor het afschaffen van de Terugroepwet, metaforisch 'hoort in Goslar', zie deze link https://www.srherald.com/suriname/2016/02/05/terugroepen-hoort-in-goslar/

Mijn mening is dat de Terugroepwet helemaal niet moet worden afgeschaft, en wel om de volgende redenen.

Als een parlementariër, Ongeacht wie hij of zij is, wat hij of zij is en van welke partij hij of zij is, overloopt naar een andere politieke partij of partijcombinate, of een eigen fractie vormt, maakt hij zich schuldig aan verraad en desertie; dus hij is een VERRADER en DESERTEUR.

Zoals overal op de wereld op landverraad een heel strenge straf staat, zo moet het overlopen van parlementariërs, partijverraad dus, helemaal niet gestimuleerd laatstaan beloond worden.

Zoals er struikrovers en zeerovers zijn, zo is een parlementariër die overloopt een ZETELROVER van 24 karaat.

Als De Nationale Assemblee (DNA) aan de Terugroepwet wil gaan sleutelen, moet daarin het volgende zeker worden opgenomen: Voor elke dag dat de 'ontvangende partij' de overlopende volksvertegenwoordiger niet terugstuurt naar de 'zendpartij', zal de ontvangende partij aan de zendpartij verschuldigd zijn een dwangsom van SRD 10.000,=.

In Nederland gaan er stemmen op om zetelrovers (stap voor stap) aan te pakken.
"Kamerleden die uit een fractie stappen en voor zichzelf beginnen, moeten een toontje lager zingen. Dat vindt de VVD, die de ’afsplitsers’ hun budget wil afnemen en hun spreektijd wil beperken."

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24184177/__VVD_wil_barriere_tegen__zetelroof___.html

Het wel of niet terugroepen van een parlementariër die overloopt heeft niet te maken met de democratie, maar met de geestesgesteldheid van de mens: moet je iemand die zich schuldig maakt aan HOOGVERRAAD belonen of keihard straffen.

Wat de lezers uit dit artikel hebben geleerd: parlementariërs die overlopen naar een andere partij zijn partijverraders, deserteurs en zetelrovers, en dus de naam 'volksvertegenwoordiger' totaal niet waardig.

Door: Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG