Over nostalgische artikelen

Print Friendly, PDF & Email

Hierbij wil ik de heer Roy Harpal bedanken voor zijn nostalgische artikel ‘Suikerproductie, mogelijk of onmogelijk in Suriname?’ op Suriname Herald van 12 september 2018.

Een vraag die bij mij rijst naar aanleiding van het hierboven voornoemde artikel is: zal bij een mogelijke herstart van suikerproductie ook de slogan ‘koti kin a no sjin’ herleven?

Slogan ‘koti kin a no sjin’ – suikerriet kappen is geen schande. Wegens een tekort aan arbeiders om suikerriet te kappen op de suikerplantage Mariënburg, probeerde wijlen premier Henck Arron met voornoemde slogan arbeiders aan te trekken.

Een vraag aan de lezers: wilt u meer of minder nostalgische artikelen?
Lezers: “Meer, meer, meer!”

AJ: “Oké, de heer Harpal zal dat voor u regelen.”

Geachte heer Harpal, het smaakt naar meer. Hierbij een beleefd verzoek aan u om een serie te wijden aan nostalgische artikelen. Van mijn kant alvast drie ideetjes voor u.
1. Triplexproductie, mogelijk of onmogelijk in Suriname? Denk aan Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij.
2. Kokosolieproductie, mogelijk of onmogelijk in Suriname? Denk aan Liekens Oil.
3. Citrusproductie, mogelijk of onmogelijk in Suriname? Denk aan de Surinaamse Citruscentrale. (In 1968 arriveerde in de Amsterdamse haven een zending van 3494 kratten Surinaamse sinaasappelen en grapefruits.)

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG