Reactie op artikel ‘Del Castilho: Bouterse mag absoluut niet meer aan de macht komen’

Print Friendly, PDF & Email

“De politieke partij Democratisch Alternatief ’91 (DA’91) heeft op 25 mei 2019 middels een videoboodschap formeel kenbaar gemaakt dat zij zal meedoen aan de verkiezingen van 2020. DA’91-voorzitter Angelic del Castilho gaf aan dat president Desi Bouterse absoluut geen kans meer mag krijgen om de richting van ons land te bepalen.”

Lees meer op Suriname Herald d.d. 28 mei 2019, link https://www.srherald.com/suriname/2019/05/28/del-castilho-bouterse-mag-absoluut-niet-meer-aan-de-macht-komen/

DA’91-voorzitter Angelic del Castilho gaf aan dat president Desi Bouterse absoluut geen kans meer mag krijgen om de richting van ons land te bepalen.

- Maffiabende
“Vriend en vijand zijn het erover eens dat de corruptie in Suriname nog nooit zo omvangrijk was, zelfs niet in de jaren 80 tijdens de Bouterse-dictatuur. Het gaat onder meer om verlening van goudconcessies, toewijzing van grondrechten en verstrekking van overheidsopdrachten, vaak ter waarde van miljoenen euro’s. Vooral goudconcessies – toekenning van rechten op een gebied voor goudexploratie en -exploitatie – zijn vaak tientallen miljoenen euro’s waard. Sinds het aantreden in 2010 van Desi Bouterse als democratisch gekozen president heeft Suriname trekken gekregen van een kleptocratie.

„Het is een maffiasysteem,” zegt Marten Schalkwijk van de Anton de Kom Universiteit onomwonden. „Zo’n tien families hebben voor één à twee miljard euro geroofd.” Ze hebben goede relaties met de politieke top of behoren daar zelf toe.”

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/23/regering-van-dieven-a1593359

- Parasitaire bende
Dini Blokland meer bekend als ‘Ma Dini’ die de NDP heeft verruild voor de VHP, noemt in gesprek met De West, de regering Bouterse ‘’een parasitaire bende’’.

Bron: http://dagbladdewest.com/2019/04/25/dini-blokland-deze-regering-is-een-parasitaire-bende/ [25 april 2019]

- Nationale criminele bende
De grootschalige corruptieve handelingen binnen de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) kunnen volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien aangeduid worden als ‘de grootste nationale corruptiezaak in Suriname’. “Het gaat niet alleen om werkrekeningen van Financiën waar dagelijks 3 tot 4 miljoen op wordt gestort, maar om een nationale criminele bende die huis heeft gehouden bij de SPSB door miljoenen te trekken. Erger nog, onder het toezicht van de Centrale Bank van Suriname,” zegt de VHP’er aan Dagblad Suriname.

Bron: http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/gajadien-nationale-criminele-bende-heeft-huisgehouden-bij-spsb/ [10 mei 2019]

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG