Jonge topsporters werkzaam bij Sport- en Jeugdzaken

Miquel van Assen in actie

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft de topsporters Miquel van Assen en Ilsida Toemere aangetrokken om het beleid te verstrekken. Binnenkort zal ook Tosh van Dijk werkzaam zijn op het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Tegelijkertijd zullen ook onderzoek, deskundigheidsbevordering en de informatievoorziening ter hand worden genomen.

Op deze manier wil Sport- en Jeugdzaken de gelegenheid bieden aan de jonge topsporters om hun expertise verder te benutten ter ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De nadruk zal gelegd worden op meer bewegen voor de totale samenleving met prioriteit voor jongeren die zich moeten ontwikkelen ten behoeve van de topsport.

Van Assen heeft zich sterk gemaakt voor de atletiek, waarbij hij met succes tijdens verschillende nationale- en internationale meetmomenten gouden, zilveren en bronzen medailles heeft behaald. De taekwondoka Van Dijk heeft recent nog tijdens een internationaal toernooi in New Jersey, Verenigde Staten, de gouden medaille kunnen bemachtigen en zich kunnen kwalificeren voor verschillende internationale spelen. Topatleet Toemere, die één van de beste is op het onderdeel hardlopen, heeft ook succesvol een studie afgerond aan de Russian International Olympic University in Sochi.

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken zet zich met de beschikbare middelen op allerhande manieren in om jonge Surinaamse sporters te waarderen voor hun bijzondere inzet. Dit doet het ministerie middels het organiseren van activiteiten die zich niet alleen richten op de erkenning van sporters, maar ook op het motiveren van andere sporters om zich ook in te zetten.

VANDAAG