NVB-bushouders hekelen handelingen president-commissaris

NVB-bus. Foto: OV Magazine

Bushouders in dienst van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) hekelen de handelingen van president-commissaris Fariyal Renfurm, dochter van vicepresident Ronnie Brunswijk. Al maanden mogen de bushouders hun bussen niet inzetten, omdat hun contracten geëvalueerd worden.

“De president-commissaris evalueert onze contracten, maar zij bekleedt meerdere functies en wij mogen niet werken om wat te verdienen. Zij tekent op de brieven als president-commissaris, maar vergaderd ook met ons als waarnemend directeur van NVB,” geven de bushouders aan in gesprek met Suriname Herald.

Volgens de bushouders bekleedt zij meer dan vier functies en zorgt echter voor enige verwarring, omdat ze op bepaalde momenten optreedt als president-commissaris en tijdens sommige vergaderingen als waarnemend directeur. Sinds het vertrek van NVB-directeur Guno Robinson is zij degene die waarneemt en alles hier bepaald, zeggen de bushouders.

Geïrriteerd
Renfurm ontkent dit met klem en geeft aan dat zij geen waarnemend directeur is bij het NVB, maar president-commissaris. “Ik weet niet waarover de bushouders het hebben. Als ze willen weten welke functie ik bekleed moeten ze dat aan mij vragen. Ze weten waar ik te vinden ben of ze kunnen mij ook bellen om te vragen als ze dat willen weten,” merkt Renfurm geïrriteerd op.

Renfurm geeft verder aan dat alle bushouders die aangesloten zijn bij het NVB weer normaal aan het werk zijn. “Degenen die zich hebben aangemeld die rijden. Wie zich niet heeft aangemeld rijdt niet,” aldus Renfrum.

Het is al meer dan twee maanden dat de contracten van de meer dan 30 bushouders door het NVB zijn ingetrokken met bedoeling die te evalueren. Echter hebben zij tot heden nog niets vernomen.

Simone Awanna

VANDAAG