Bouterse vermoedt zware witwaspraktijken door huidige regering

Oud-president Desi Bouterse. Foto: Reuters
Print Friendly, PDF & Email

Eigenlijk hadden ze misschien moeten bekennen, wat wij aan het onderzoeken zijn, dat die gasten zwaar aan het witwassen zijn, liet oud-president Desi Bouterse tevens voorzitter van de NDP gisteren weten in partijcentrum Ocer tijdens een spoed kadermeeting. Volgens Bouterse moet Ashwin Adhin, ex-vicepresident tevens NDP-parlementariër, uitgeschakeld worden omdat hij geen makkelijke vragen stelt in het parlement en “Adhin bo fasi den man”.

Met betrekking tot de aantijgingen dat Adhin media-apparatuur zou hebben vernietigd en verduisterd, heeft de oud-president uitgelegd hoe zaken eraan toe zijn gegaan. Het was de bedoeling om aan het Doveninstituut een gebouw te schenken. Men kan geen leeg gebouw schenken, toen is het Kabinet van de Vicepresident ingekomen en liet weten vrij goede spullen te hebben. Met het afschrijven van de spullen kunnen die aan het Doveninstituut worden gegeven.

Het Doveninstituut had gevraagd zaken niet daar te laten omdat er vrij regelmatig wordt ingebroken. Men stuurde de spullen terug en die bleven onder beheer van Amin Dankerlui, een van de technici.

Volgens Bouterse heeft Dankerlui gezien hoe deze regering opereert en zei tegen Adhin “betre yu hor deng san yere want tamara yu nom yere mi fur sani”. Op 11 augustus zijn de zaken overhandigd aan het Onderdirectoraat Administratieve Diensten (ODAD) van het Kabinet van de Vicepresident en toe bleek een lamp beschadigd te zijn. Dit heeft Adhin de huidige vicepresident, Ronnie Brunswijk, telefonisch medegedeeld en die kreeg van Brunswijk te horen “no spang, no spang, wo luku fa wo set ing”.

De diverse sprekers in Ocer hebben allemaal kenbaar gemaakt dat de NDP ‘under attack’ is van de huidige regering. “Wanneer deze partij under attack is, dan is Suriname under attack”, aldus oud-president Bouterse.

Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, maakt duidelijk dat de NDP’ers zich zullen moeten verdedigen. Ook eiste hij dat Adhin vrijgelaten moet worden en maakte duidelijk dat de NDP achter Adhin staat en achter de familie. Abrahams zei dat het enige wat deze regering wil doen is de NDP kapot te maken. “Yu no mang broko NDP”, benadrukte hij. Hij hield de aanwezigen voor dat zij zich klaar moeten maken voor een lange strijd die gevoerd zal worden.

NDP-parlementariër Stephen Tsang merkte op dat de huidige regering alleen bezig is om de NDP te criminaliseren. Hij werd vorige week opgeroepen inzake een politioneel onderzoek dat wordt verricht betreffende de fraudeaffaire bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) waarbij de consultant Derek Ramsamooj in verzekering is gesteld. Volgens Tsang probeert men met alle macht deze case te linken aan de voorzitter van de NDP.

Zijns inziens is de jacht geopend op NDP-toppers. Ook hij staat op de lijst van NDP-toppers die ze willen uitschakelen. Volgens hem wordt het Openbaar Ministerie ingezet om het NDP’ers moeilijk te maken. Hun naam wordt in de media te grabbel gegooid. Ook merkt hij dat Suriname richting een politiestaat gaat.

VANDAAG