Bee aan KKF-voorzitter: “Parlementariërs genieten immuniteit voor uitspraken gedaan in het parlement”

Assembleevoorzitter Marinus Bee. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

In een zojuist uitgegeven verklaring, stelt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, dat het verzoek van Jayant Padarath, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), niet ingewilligd kan worden. Padarath is het oneens over de wijze waarop parlementariërs de KKF hebben besproken tijdens de behandeling van de wet om te komen tot de oprichting van een NV, die investeerders moet aantrekken.

Hij stelde in de media dat de KKF onnodig in diskrediet is gebracht. Asis Gajadien van de VHP-fractie zei dat de koophandelsorganisatie heeft verzuimd om de naam New Surfin NV te wissen uit het Handelsregister.

Bee werpt op dat volksvertegenwoordigers immuniteit genieten voor zaken, die zij in het parlement naar voren brengen. Daarnaast zou de oprichtingsakte van New Surfin NV ongedaan moeten worden gemaakt.

Verder zegt de DNA-voorzitter dat het geen taak van het parlement is om het daarheen te leiden, dat New Surfin NV uit het Handelsregister wordt geschrapt. “Het parlement zal zich onthouden van uitspraken en zich niet mengen in een discussie.”

Naomi Hoever

VANDAAG