‘The Three Stooges’: Chotelal, ‘Lotelal’ en ‘Djotelal’

Print Friendly, PDF & Email

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) kan geen contante Amerikaanse dollars meer importeren via de Federal Reserve Bank (Fed). De Fed is de Centrale Bank van de Verenigde Staten.

Tot nu toe werd het giraal geld van de CBvS overgemaakt naar de Fed (via bankoverboeking). Vervolgens stuurde de Fed de tegenwaarde ervan in Amerikaanse dollars als contanten naar Suriname. De Fed had daarbij als harde voorwaarde gesteld dat de dollars via de banken beschikbaar gesteld zouden worden aan het publiek en dus niet via de cambio’s. De CBvS heeft in samenspraak met de regering de belofte gemaakt dat zij de dollars niet aan de cambio’s zullen verstrekken.

In werkelijkheid heeft de regering de dollars aan Chotelal cambio verstrekt, dus niet aan de banken (zoals eerder beloofd aan de Fed). Het komt erop neer dat de regering de Fed voor de gek heeft gehouden. Nou, dat kun je maar één keer doen bij de Fed en tegelijkertijd ook de laatste keer. Die kraan van cash Amerikaanse dollars heeft de Fed nu dichtgedraaid. A keba nanga a show.

Amerikaanse dollars uit Hongkong halen, kan ook al niet meer. Zoals u weet, heeft Nederland 19,5 miljoen euro in beslag genomen die bestemd waren om Amerikaanse dollars uit Hongkong te importeren. Die route is nu ook geblokkeerd. Het net rond het Surinaamse financiële systeem sluit zich nu. Het hele Surinaamse financiële systeem zit klem.

Lees meer op Suriname Herald d.d. 28 februari 2020.

Quote: “Die route (vanuit Hongkong) is nu ook geblokkeerd.”
AJ: er is een sluiproute, namelijk vanuit Rusland. Ik citeer.

“Venezuela wordt in leven gehouden door honderden miljoenen dollars die vanuit Rusland zijn verscheept. Een totaal van $ 315 miljoen in dollar- en eurobiljetten werd verzonden in zes afzonderlijke zendingen van Moskou naar Caracas van mei 2018 tot april 2019. Dat blijkt uit gegevens van ImportGenius die Russische douaneregisters verzamelde verkregen via privébronnen. De gegevens zijn beoordeeld door Bloomberg. [……]

Venezuela is verdreven uit wereldwijde financiële systemen en heeft zich gedwongen te wenden tot onorthodoxe financieringsmethoden – waaronder geheime goudverkopen en olietransporten. Caracas onderzoekt ook de mogelijkheid om cryptocurrencies, of een door Rusland beheerd wereldwijd betalingssysteem, te gebruiken om geld te verzenden.”
Bron: Suriname Herald d.d. 2 november 2019,

Er is ook een andere sluiproute, de Nieuwe Zijderoute

Gerelateerd artikel: ‘Venezuela strijdtoneel nieuwe Koude Oorlog’ op Suriname Herald d.d. 7 februari 2019

Ahmad Jhawnie, vanuit de ‘Bolivariaanse Socialistische Democratische Volksrepubliek’ Suriname

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG